Okulumuzda Flor - Vernik Uygulaması Yapıldı

Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda görülen ağız diş hastalıkları oluşmadan önlenebilen hastalıklar grubuna girmektedir ve genel sağlığın bir parçası olan ağız diş sağlığı yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşımaktadır. İçme suları için bilimsel olarak güvenliği ve diş çürüğü oluşumunu azaltıcı etkisi kabul edilen en uygun florür seviyesi 0,3-0,7 mg/lt ( 0,3-0,7ppm) olarak belirlenmiştir. İçme suyunda bu miktarın altında florür içeren bölgelerde diş çürüğü oluşumunun azaltılması amacıyla florür içeren ilave preparatlar kullanılmalıdır. Yapılan çalışmalar, flor vernik uygulamasının çürük oluşumunu % 30-40 oranında azalttığını göstermektedir. Bu vesileyle Tuşba Toplum Sağlığı Merkezimizin desteğiyle tüm öğrencilerimize flor vernik uygulaması yapılmış ve diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek amacıyla diş fırçası ve diş macunu içerenler setler öğrencilerimize dağıtılmıştır. Hepsine sağlıklı dişler, güzel gülüşler diliyoruz. Yüzünüzdeki gülücükler hiç solmasın.

29-11-201829-11-201829-11-201829-11-201829-11-2018