Arısu İlkokulu

.
Arısu Mahallesi / Tuşba / Van
Vizyon
Kültürel anlamda donanımlı, sosyal ve fiziki etkinliklerde başarılı, üretken öğrenciler yetiştirerek, ülkemizin başarılı okulları arasında yerimizi almaktır.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemine bağlı, akıl ve bilimin aydınlık yolunda ilerleyen, çağdaş dünya ile iletişim kurup uyum sağlayabilen, vatanını ve milletini her şeyin üstünde tutan, ulusal değerlerine daima sahip çıkan, öz güveni yüksek, kendini her ortamda rahatça ifade edebilen bireyler yetiştirmektir.
Sobalı
Lojman
0 - Lojman olarak yapılan bina, Ana Sınıfı Dersliği olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Van merkezden kalkan, 652 numaralı belediye otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır. Van´dan (Akköprü minibüs durağı) otobüs kalkış saatleri: 06:45 (Köyden) - 10:00 - 15:00 - 17:30´dur.
Servis bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz, Van-Erciş yolu istikametinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü kavşağından girdikten sonra, kampüsün içine girmeden, Mollakasım köyüne devam eden yol üzerinde, 7. km´de bulunmaktadır. Köyümüzün Van Gölü ile sınırı vardır.
İl merkezine 22 km uzaklıktadır.