“Değerlerimizdir Bizi Diğerlerinden Ayıran.”

İnsanlar arasındaki reel iletişim zaman kıtlığı ve sosyal medya nedeniyle giderek zayıflıyor. Akıllı telefonlar, televizyon ve internetin de etkisiyle kişilerin birbirlerine olan saygı, hoşgörü ve anlayışının minimuma indiğine hepimiz şahidiz. Bu noktada istatistiklerle de sabit ki;  genel insani ilişkilerde büyük ölçüde yozlaşma görüyoruz. Yaşanan bu süreç değerler eğitimi uygulamasının gerekliliğini bir kez daha hissettiriyor.

Kişilik ve karakter insanlar tarafından öteden beri karıştırılan iki kavramdır. Biz, değerler eğitimi ile öğrencimizin kişiliğini değiştirmeyi değil, çocuğun yaratılışıyla beraber getirdiği ve kendisinde var olan potansiyel karakter özelliklerinin en iyi taraflarını ortaya çıkarmayı, canlandırmayı, yenilemeyi ve her daim taze tutmayı amaçlıyoruz. Topluma değerlerine sahip çıkan, kazandığı değerleri koruyabilen, güzel ahlâklı bireyler kazandırmayı hedefliyoruz.

“Değerler Eğitimi”nde neler yapıyoruz?

Çocuklarımızın kazandığı değerleri davranışa dönüştürmeleri için her hafta kazanılan değerle ilgili aktiviteler gerçekleştiriyoruz.

Ailelerle iletişime geçiyor; onlarla iş birliği içerisinde bireysel değerler eğitimi uyguluyoruz.

Kazandırılan değerle ilgili aileyi de bilgilendirerek okulda ve evde paralel yürüyebilecek şekilde eğitim yapıyoruz.

Bu bağlamda bireysel uygulamalar ve grup çalışmaları yapıyoruz.

Değerler Eğitimi çocuklara neler kazandırıyor?

• Çocukların çocukluk çağındaki ve ileri yaşamlarındaki sosyal hayatını düzenliyor.
  • Estetik, ahlâki, dinî, sosyal, kültürel ve mantıksal tüm değerleri öğreniyorlar.
  • Kişiler arası bağlılığı artırıyor, aile bağlarını güçlendiriyor.
  • Bireysel ve toplumsal şiddetin önlenmesini sağlıyor.
  • Çocuklar çevre konusunda bilinçleniyor ve ekolojik duyarlılıkları gelişiyor.
  • Öğrenciler zararlı madde ve kötü alışkanlıkların olumsuz sonuçları konusunda bilinçleniyor.
  • Dürüstlük, sorumluluk, adalet, doğruluk, yardımseverlik gibi iyi ve güzel kavramları özümsüyorlar.
  • Millî, manevî ve dinî değerleri öğreniyor ve onlara sahip çıkıyorlar.
  • Davranışlarında akıl ve kalbi birlikte ve uyum içinde çalıştırarak karar veriyorlar.

İşte bizi biz yapan ve her bireyde olması gereken mutlak değerlerimiz…

• Doğruluk ve Dürüstlük
  • Temizlik
  • Sorumluluk
  • Sevgi-Saygı
  • Yardımseverlik
  • Dostluk ve Adalet
  • Vatanseverlik ve Tarih Bilinci
  • Sabır ve Hoşgörü
  • Öz güven
  • Azim ve Çalışkanlık

Biz uygarlığın güzel ahlakla ayakta kaldığının bilincinde olarak,  kendimizi erdemli, kişilikli, sorumluluk, karakter ve öz güven sahibi bireyler yetiştirmeye adadık. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla iş birliği içinde değerler eğitimi sürecinde öğrencimize güçlü birer model oluyor; ahlaki gelişim yolculuğunda iyiliğe doğru yol alıyoruz.