T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / TUŞBA - Arısu İlkokulu

10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Saygıdeğer Velilerimiz ve Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerimiz;

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, dahi kumandan eşsiz bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, yetiştirdiği eşsiz liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yine bir tarih değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir. Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak İstiklal mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk, sağladığı birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i Türk milletine armağan etmiştir. Güçlü bir devlet adamı ve lider olarak Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için önemli ve köklü birçok yeniliklere imza atmış ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır.

 

Türk milletinin bağrından çıkardığı Mustafa Kemal Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. Hukukun üstünlüğünü sağlamış, insan haklarına saygıya dayalı demokrasiyi başarmış Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği dünyanın en güçlü devletleri arasına girme hedefi için hızlı adımlarla koşmakta, siyasal sistemi, dinamik ekonomisi, iç ve dış politikadaki barışçıl tutumu ve güçlü ordusuyla çok büyük bir ülke olarak göz kamaştırmaktadır.

 

10 Kasımlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygularla “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

11-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.11.2018 - Güncelleme: 11.11.2018 11:44 - Görüntülenme: 448
  Beğen | 7  kişi beğendi